Kycklinggryta med ädelost och ris
Portioner Förberedelsetid
2Personer 10Minuter
Tillagningstid
20Minuter
Portioner Förberedelsetid
2Personer 10Minuter
Tillagningstid
20Minuter
Ingredienser
  • 200g Root Pasta Rice
  • 300g kycklingfiléer
  • 1msk smör
  • 3dl grädde
  • 2msk kycklingfond
  • 1tsk rosépeppar
  • kryddpeppar efter tycke
  • 2tsk kinesisk soja
  • 105g kvibille ädelost
  • Rosmarin
Instruktioner
  1. Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna med hög kant eller i en kastrull.
  2. Tillsätt grädde, fond, kryddor och soja.
  3. Låt småsjuda under lock i 7 minuter. Smula ner osten mot slutet. Strö över rosmarin.
  4. Skölj riset i kallt vatten och koka det sedan i lättsaltat vatten i 3 minuter.
  5. Servera grytan med ris