Skriv ut recept
Kyckling Tikka Masala med Root Pasta Rice
Förberedelsetid 15 Minuter
Tillagningstid 30 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 300 g kycklingfile
  • 1 msk olja
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 msk riven ingefära
  • 1 st röd chilli
  • 250 g krossade tomater
  • 1/2 påse Tikka masala kryddmix
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 3/4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk färsk persilja
Förberedelsetid 15 Minuter
Tillagningstid 30 Minuter
Portioner
Portioner
Ingredienser
  • 200 g Root Pasta Rice
  • 300 g kycklingfile
  • 1 msk olja
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 msk riven ingefära
  • 1 st röd chilli
  • 250 g krossade tomater
  • 1/2 påse Tikka masala kryddmix
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 3/4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk färsk persilja
Instruktioner
  1. Skiva lök, vitlök och riv ingefäran. Hacka chili beroende på hur stark du vill ha din sås. Skär kycklingen i grova bitar.
  2. Bryn kyckling, lök, vitlök och chilin i oljan i en gryta eller stekpanna med hög kant. Krydda med salt och ingefära.
  3. Tillsätt krossade tomater och kryddmixen. Låt småputtra under lock i 20 minuter.
  4. Plocka upp kycklingen ur grytan och lägg åt sidan. Mixa sedan såsen jämn med en stavmixer eller matberedare. Rör sedan ner yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt småputtra i ytterligare 5 minuter.
  5. Skölj riset rikligt i vatten och koka det sedan i 3 minuter. Servera såsen med ris och hackad persilja.

Kyckling Tikka Masala med Root Pasta Rice